Tim Cook: Не вярвам в прекаленото използване на технологиите

tim cook

Образователната програма на Apple – “Всеки може да пише код” след като потегли към Европа, изпълнителният директор на компанията Tim Cook сподели сериозни реплики в университета Narrow, който е един от членовете в програмата.

CEO- то на Apple твърди, че не всичко се постига с технология.

„ Не вярвам в това, че технологиите се използват прекалено много и не съм от хората, които биха казали, че ако използвахме във всичко технологична помощ, щяхме да сме успели във всеки един аспект. Не съм от тези хора. Не съм съгласен с това твърдение. Има неща, които не могат да се направят от машина или изкуствен интелект“.

Относно социалните мрежи, Тим предпочита да е предпазлив.

57 годишният директор, сподели, че компанията не само се интересува как се използват продуктите им от учениците, но и как се използват и до каква степен след училищна активност. Също са били разработвани проекти за разрешаване на проблема с мобилната привързаност.

„Дете нямам, но имам внук и съм му забранил някои неща, включително да използва социалните мрежи. Не искам да бъде там.“

“Да се научиш да пишеш код е по-важно от това да научиш чужд език” – така смята Tim Cook. Една от темите, които Тим отвори на срещата в университета. Той сподели, че е наясно с факта, че много хора не са съгласни, но това е единственият език, служещ за общуване със всичките 7 милиарда души на планетата.

Автор: AdoBiz

Вашият коментар