Проектът WiFi4EU в гр. Исперих вече позволява свободен достъп до интернет

исперих

Община Исперих получи ваучер в на стойност 15 000 евро от Европейската комисия за безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места в града.

Броят на участвалите кандидати в надпреварата е 13 000, общините, които се класираха успешно е 113, а Исперих също е сред победителите.

Инициативата WiFi4EU е предназначена за граждани и посетители на ЕС, които ще имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове на територията на Съюза.

ЕС финансира разходите за оборудване и инсталиране на точките за достъп до безжичен интернет, а Община Исперих ще плаща за осигуряването на интернет връзка, поддръжка и експлоатация на оборудването за период от поне 3 години“, обясниха от администрацията.

Достъп до безжичната връзка може да се осъществи в следните региони: площадът около паметника „Хан Аспарух“, парк „Владимир Друмев“, градският парк, градинката до „Бизнес център –Исперих“, дворът на „МБАЛ – Исперих“ ЕООД, общински пазар, градинката до „Бавария“ на ул. „Васил Левски“, дворът на ОУ „Васил Априлов“, дворът на ПГ „Васил Левски“.

„За никого не е тайна, че Интернет се превърна в неразделна част от израстването на нашите деца и засяга почти всеки аспект от живота ни. Затова приемам като успех факта, че успяхме да осигурим безплатен достъп до интернет за всички граждани и посетители на общината.“, коментира кметът Бейсим Руфад пред Екип7 и AdoBiz News.

В ключовите точки за контрол на града е конструирано също 24ч. наблюдение.

Вашият коментар